Voorbeschouwing Patro Eisden – Bocholt VV

Deze voorbeschouwing mag u interpreteren als ‘onder voorbehoud’. Afhankelijk van wat de weergoden nog in petto hebben, zou het immers zomaar kunnen dat de wedstrijd op zaterdagavond in Eisden niet zal kunnen doorgaan. Zeg niet dat we het niet gezegd hebben.

Een afgelasting zou hoe dan ook een spijtige zaak zijn. Patro en Bocholt VV draaien al het hele seizoen mee in de top van het klassement en staan op nauwelijks twee punten van mekaar. Patro verloor voor het laatst in… Bocholt (in september!) en heeft sindsdien een bijzonder sterke reeks neergezet. Nog enkele weetjes: Patro is met nauwelijks 2 verliespunten en 25 gemaakte doelpunten de sterkste thuisploeg van de reeks, terwijl enkel Spouwen-Mopertingen even vaak op verplaatsing scoorde als Bocholt VV. Zowel Patro als KBVV wonnen dit seizoen – net als Hasselt – al twaalf keer (op achttien wedstrijden). Als we puur op de cijfers afgaan, wordt het zaterdag een spektakelstuk.

Toch willen we meteen ook nuanceren. Patro is veertien wedstrijden ongeslagen en heeft sinds het opduiken van mecenas Azimi de wind in de zeilen. Met jongens als Allegria, Mombongo, Gueroui en Carratta (kent u hem nog?) in de spelerskern mag dit eigenlijk nauwelijks verbazen. Coach Steve Hoste van Heur-Tongeren vatte het vorige week nog treffend samen: “Wie voor Patro eindigt, wordt kampioen”. Daar staat tegenover dat onze jongens van Bocholt VV in een dipje zitten, en met 2 op 9 mag de puntenoogst van de laatste weken teleurstellend worden genoemd. We kregen te maken met nogal wat schorsingen en blessures, maar het spelpeil was ook niet meer op het niveau van enkele maanden geleden.

Nee, we proberen niet de underdog te spelen. Ook in Eisden zal Bocholt VV proberen te winnen. Een derby zorgt sowieso voor een extra vleugje spanning, en we twijfelen er niet aan dat die spanning ook zaterdag weer in de lucht zal hangen!

Other Articles

Nieuws
(Weer) net niet