Voorbeschouwing KVK Tienen – Bocholt VV

Het is met spijt in het hart dat we voor het tweede weekend op rij voorbehoud dienen te maken in onze voorbeschouwing. Na storm Ciara vindt nu ook Dennis het nodig om uitgerekend op zondag over West-Europa te komen razen, zodat we na de afgelasting van vorige week mogelijk ook de wedstrijd van dit weekend in het gedrang zien komen.

Het uitstellen van de partij tegen Berchem kwam voor ons eerste elftal al ongelegen – aangezien we de tegenstand weer dichterbij zagen sluipen – maar als we ook de trip naar Tienen moeten annuleren, zal dat wel heel erg spijtig zijn. De wedstrijd op het veld van de co-leider kondigt zich immers aan als een onvervalste topwedstrijd, tussen de sterkste teams in de lopende competitie, tussen de ploeg al het vaakst wist te scoren (Tienen) en de ploeg die het minst incasseerde (Bocholt). Het gebeurt bovendien (helaas) niet vaak dat we met twee supportersbussen op verplaatsing gaan, wat toch iets zegt over het stijgende enthousiasme rond dit KBVV, en hoe spijtig zou het zijn als zo’n voetbalfeest in extremis moet worden afgelast.

Laten we echter positief blijven en Dennis voorlopig staalhard negeren. Er valt immers wel wat te zeggen over een wedstrijd als die van zondag. Een mens zou het nog vergeten: KVK Tienen is een promovendus, een nieuwkomer in onze reeks, maar wel eentje die vorig seizoen al de competitie in Derde Amateur domineerde. Helemaal verrassend is de leidersplaats dus niet, ook al omdat er met o.a. Ventôse, Convents en Vanwelkenhuysen (ex-KBVV) nogal wat Suikerjongens zijn met de nodige ervaring. Tienen kan zondag bij winst opnieuw aan de leiding komen in het klassement en dat zal voor eigen volk ongetwijfeld een morele oppepper zijn.

Het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Bij winst prijkt Bocholt VV zondagavond eveneens afgescheiden aan de leiding. Dat onze jongens een sterke competitie afwerken, staat dan ook buiten kijf. Toonden ze voor nieuwjaar nog twee gezichten – ijzersterk in eigen huis, matig op verplaatsing – dan waren ze in 2020 al een stuk constanter buitenshuis, met 4 op 6 in Diegem en Vosselaar.

De heenwedstrijd tegen Tienen was misschien wel het sterkste wat we dit seizoen van Bocholt VV zagen: 3-0 werd het toen aan de Damburg. Zo’n vaart zal het zondag wellicht  niet lopen. Laten we dus maar hopen op een spannende wedstrijd tussen twee sterke teams, want wie het ook haalt, het kampioenschap zal ook zondagavond nog verre van gespeeld zijn.

Succes Bocholt VV!

PS Het vertrek van de bussen is voorzien om 13u aan Parochiehuis.

Other Articles

Nieuws
Nieuws
Zure nederlaag