Voorbeschouwing KBVV – Pepingen Halle

“Van begin maart is het geleden dat we ons in het Damburgstadion mochten opmaken voor een competitiewedstrijd. Het lijkt een eeuwigheid! We waren in volle titelstrijd, tegen Hasselt was het zoals steeds voor die derby gezellig druk, en daarna… was er niets meer. Maandenlang mocht er geen bal rollen en we waren erg blij dat we in de zomer weer tekenen van leven zagen. Onze club had bovendien gebruik gemaakt van de gedwongen stop om de accommodatie op te frissen en zo leek de ergste kommer en kwel achter de rug te zijn. Toch maar oppassen.

Want nee, de coronaproblemen zijn nog lang niet achter de rug. Zo staakten onze jeugdelftallen onlangs nog preventief hun activiteiten, en ook bij onze tegenstander van vandaag hebben ze hun deel besmettingen al gehad. Het belooft een tumultueus seizoen te worden.

Toch maar even op het sportieve focussen. Onze jongens keerden op woensdagavond met een punt terug uit Tongeren, een resultaat waarover we gezien het wedstrijdverloop niet mochten mopperen. Dat het in dit prille seizoensbegin nog beter kan, mag niemand verwonderen, aangezien de A-kern in het tussenseizoen grondig werd vernieuwd.

Of het tegen Pepingen-Halle dan allemaal een stuk vlotter zal lopen, valt af te wachten. De Brabanders zagen hun eerste wedstrijd uitgesteld en lagen – net als wij – al snel uit de Beker na een ongelukkige thuisnederlaag.

Kortom, we verwachten zondag twee elftallen die een opsteker goed kunnen gebruiken. Hopelijk vertaalt zich dit in een aantrekkelijke wedstrijd!”

Other Articles

Nieuws