Voorbeschouwing Jong KV Mechelen – Bocholt VV

Na de propagandawedstrijd van vorige week – en het eerste punt van de nieuwe competitie – richten we dit weekend de steven richting Mechelen, voor de verplaatsing naar KV Mechelen. Op papier een aantrekkelijke affiche, al gaat het in dit geval om het beloftenelftal van de gerenommeerde eersteklasser.

Want ja, KV Mechelen is natuurlijk een naam als een klok in het Belgisch voetbal. Gewezen landskampioen, bekerwinnaar en zelfs winnaar van een Europacup: dat zijn adelbrieven die in ons land enkel Anderlecht kan voorleggen. De ster van weleer mag dan intussen enigszins getaand zijn, thuiswedstrijden van KV blijven tot op vandaag de moeite. Het kan flink spoken in het Afas-stadion, een sfeer die overslaat op het veld en de eigen spelers vooruit stuwt.

Van die sfeer zullen we zondag alvast niet veel merken. Jong KV Mechelen werkt zijn thuiswedstrijden af op het terrein van KSV Bornem en speelt slechts een drietal keer in het eigen stadion, bijvoorbeeld de derby tegen stadsgenoot Racing. Ook sportief is het koffiedik kijken wat we mogen verwachten. Een hoop aanstormend talent, dat ongetwijfeld, maar is dat talent klaar voor het ‘mannenvoetbal’ in onze reeks? Vorige week in Turnhout gaven de jonge Maneblussers alvast een eerste antwoord met een knappe overwinning: best niet onderschatten dus.

Het is natuurlijk niet zo dat ons eerste elftal overloopt van routine. Ook bij ons heel wat jonge spelers en – zoals we vorige week zagen – bakken goede wil en enthousiasme. Gelukkig zagen we daarnaast ook heel wat voetballend vermogen, hetgeen nodig zal zijn tegen een technisch wellicht bovenmatige tegenstander.

Het is overigens de eerste keer dat ons elftal uitkomt tegen een beloftenteam. Zoals u wellicht weet, is het pas sinds dit seizoen dat er beloften uitkomen in de amateurreeksen, in ons geval zijn dat KVM B en Beerschot B. Afwachten wat dat zondag geeft, al zou puntengewin onze jongens moreel een flinke boost geven. Laten we daar in Bornem dan maar volop voor gaan!

Other Articles

Club
Hoopvol begin
Club
Over die nederlaag