Voorbeschouwing FC Turnhout – Bocholt VV

Het vrije weekend is achter de rug en de zotskappen mogen weer de kast in, tijd om terug in actie te schieten! Ons eerste elftal maakt op zaterdag de verplaatsing naar Turnhout, en dat is een club in acute degradatienood. Met vijf punten achterstand op de eerste (half-) veilige stek is het voor KFC Turnhout meer dan ooit van cruciaal belang om punten te pakken, en nadat ze voor de carnavalbreak Heur-Tongeren met 2-4 over de knie legden, zullen de blauw-witten erop gebrand zijn om dat tegen een ander Limburgs elftal te herhalen.

Bij Bocholt VV willen we dat natuurlijk niet zomaar zien gebeuren. Het was even schrikken, toen onze coach vorige week liet weten volgend seizoen andere oorden op te zoeken – wat goed is, ziet een mens niet graag veranderen – maar onze sportieve geest dwingt ons de focus weer op de competitie te leggen. Die is immers nog niet gedaan, sterker nog, aan het einde wacht mogelijk een spannende eindronde. De 4 op 6 van de laatste wedstrijden doet alvast verhopen dat onze jongens na de (stevige) winterdip weer op de goede weg zijn. Een overwinning in Turnhout zou wat dat betreft een flinke boost kunnen geven.

Met het nodige zelfvertrouwen zien we geen reden waarom we op zaterdag niet kunnen winnen. ‘Kunnen winnen’ is echter niet hetzelfde als ‘zullen winnen’. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen, laten we dus vooral honderd procent concentratie aan de dag leggen!

Other Articles

Nieuws