Voorbeschouwing City Pirates – KBVV

Dat de aanloop naar het nieuwe seizoen chaotisch was, is een vaststelling die uiteraard voor elk voetbalteam ter wereld van toepassing was, en dus geen excuus. Dat onze jongens desondanks de competitie wisten te starten met vier op zes, pleit des te meer voor hen. Mochten ze de behoorlijke start nu bevestigen met nog meer puntengewin – bijvoorbeeld dit weekend, bij City Pirates – dan zijn ze misschien wel helemaal vertrokken voor een geslaagd seizoen.

De wedstrijd van vorige week leidde tot een dubbele conclusie: soms overtuigend, maar nog net iets te vaak ook niet. De overwinning was verdiend, zeer zeker wel, en het is even zeker ook waar dat een zodanig vernieuwde kern als die van KBVV tijd en krediet verdient, maar de wetten van het voetbal zijn nu eenmaal onverbiddelijk. Je kan dus maar beter punten pakken, en dat is in de eerste twee wedstrijden gebeurd. Mooi zo.

Dit weekend dan. Een verplaatsing naar City Pirates, en dat is net zoals op de eerste speeldag weer eentje bij een nieuwkomer in de reeks. Niet dat dat zoveel wil zeggen: de wedstrijd bij Heur-Tongeren was voor onze jongens allesbehalve een gezondheidswandeling. We herinneren ons bovendien maar al te goed dat de Antwerpenaren amper twee jaar geleden nog een te duchten tegenstander waren. En okee, de eerste wedstrijd in competitie verloren de blauw-gele Piraten – vorige week was er een afgelasting – maar het feit dat ze nog actief zijn in de Beker zegt misschien ook wel iets: voor Bocholt VV eindigde dit avontuur immers al ergens begin september…

Voorbij de sportieve realiteit willen we toch ook even benadrukken dat City Pirates bovenal een sociaal project is, dat heel wat jongeren uit de Antwerpse agglomeratie aantrekt. Heel wat? Qua jeugdwerking is het een van de grootste clubs in België. Qua diversiteit ongetwijfeld ook. Het was dan ook niet toevallig dat de club enkele jaren geleden in de bloemetjes werd gezet door de UEFA, net om die vooruitstrevende werking. We kunnen er alleen maar respect voor hebben.

Hoe dan ook wil Bocholt VV graag winnen in Merksem. Of dit lukt, weten we zaterdagavond. Succes boys!

Registreren kan via de link:https://forms.gle/pTCQBeVkfUE8Y1fy6

Other Articles

Nieuws
Nieuws