Voorbeschouwing Bocholt VV – SV Belisia

De wedstrijd die komende zondag op het programma staat is wellicht richtinggevend voor de rest van het seizoen. Slagen onze jongens erin het sterke Belisia te kloppen, dan mogen ze nog ambities koesteren voor een plek in de eindronde. Na de misstap van vorige week bij City Pirates is puntengewin zondag een must, al zal dat niet makkelijk worden tegen de nummer drie in de stand.

Belisia haalde deze week de nationale pers met de aanstelling van de nieuwe coach. Stijn Vreven is natuurlijk een grote naam in het Belgisch voetbal en zijn komst tekent de ambitie bij de piepjonge fusieclub uit Bilzen, die het dit seizoen al zo goed heeft gedaan.

Ook Bocholt VV stelde met Yves Beckers deze week de coach voor komend seizoen voor. Dat de toekomst wordt voorbereid, is niet meer dan normaal, al hopen we voor huidig T1 Tom Vandervee dat zijn spelers nog voor een spannend seizoenseinde zorgen. Het zou de kroon zijn op het harde werk dat spelers en coach dit jaar hebben verzet.

Er staat kortom nog wel wat op het spel, zondag in de derby KBVV-Belisia. Laten we hopen dat het qua neerslag dit weekend een beetje meevalt, na een kletsnatte week waarin al heel wat jeugdtrainingen moesten worden afgelast. Het is op die momenten dat een kunstgrasveld bijzonder nuttig zou zijn, maar zoals u wellicht weet is dit een investering die een amateurclub onmogelijk kan dragen. Op het niveau van interprovinciale jeugd in Vlaanderen zijn we een van de weinige clubs die geen kunstgras hebben, daar zou in een sportieve gemeente als Bocholt toch eens werk van mogen worden gemaakt.

Hoe dan ook rolt zondag de bal in een duel tussen twee sterke Limburgse teams. De moeite waard om af te zakken naar de Axor Arena!

Other Articles