Voorbeschouwing Bocholt VV – Spouwen-Mopertingen

We schrijven 2020 en dus het begin van een nieuw kalenderjaar. Een nieuw begin? Niet in het voetbal. Ons eerste elftal mag dan twee weken hebben genoten van wat welverdiende rust, met Spouwen-Mopertingen ontvangen we zondag een zoveelste lastige en ongetwijfeld op en top gemotiveerde tegenstander. En dat in een Limburgse derby, bovendien.

Jamaar, horen wij u al fluisteren, staat Spouwen-Mopertingen niet laatste in het klassement en wordt dat dan niet gewoon een makkelijke zege voor nummer drie KBVV? 16 punten bedraagt het verschil immers tussen beide ploegen, de bezoekers wisten de laatste twee maanden geen wedstrijd nog te winnen. Wel, wijzen wij dan op onze beurt terecht, het klopt dat SpoMo tot dusver nog maar drie wedstrijden kon winnen, maar eentje daarvan was wel tegen het sterke Eendracht Aalst, en een andere tegen… Bocholt VV. We herinneren ons nog heel goed hoe het lokale spitsenduo Boiten-Diallo het ons in september bijzonder lastig maakte, al hadden onze jongens de nipte 1-0 nederlaag toen wel niet verdiend.

We zijn dus maar beter op onze hoede – ook wat dat betreft zal er in 2020 niets veranderen – en trekken hopelijk eveneens de reeks van overwinningen in eigen huis gewoon door. De kloof met de top van het klassement zo lang mogelijk zo klein mogelijk houden, dat moet onze betrachting zijn, en zo gaandeweg bekijken wat dit seizoen nog in petto heeft. Wat ons betreft heeft deze spelerskern alle troeven nog in handen.

We zien het wel weer, zondag in de Limburgse derby. Succes KBVV!

Other Articles