Voorbeschouwing Bocholt VV – Sporting Hasselt (bis)

Hadden we in deze periode van het jaar normaal gezien al de kaars en de slaapmuts klaar liggen voor de zomerslaap, dan wordt het komende zondag plots weer bittere ernst. De eindronde beste mensen, het is toch wel wat, zeker nu we met Sporting Hasselt de best mogelijke loting hebben gekregen. Een Limburgse derby, en dan nog in ons eigen Damburgstadion: daar wil een mens zich nog eens voor recht zetten.

Patro Eisden kreeg vandaag groen licht van het BAS en is zo de verdiende kampioen. Niet meer verloren sinds september – in Bocholt nota bene – en een straat voorsprong op de nummer twee – Hasselt – ja, daar valt weinig op af te dingen. Rest nog de vraag of een tweede Limburgse club de promotie naar de Eerste Amateurklasse weet af te dwingen, het staat alvast als een paal boven water dat hetzij Sporting Hasselt, hetzij de Koninklijke Bocholter Voetbalvereniging na zondag de illusies zal mogen opbergen.

Sporting Hasselt heeft een sterke ploeg. In de reguliere competitie pakten we nul op zes tegen de hoofdstedelingen en hoewel het absoluut niet onze stijl is om Calimero te spelen: zij zijn zondag favoriet. Een oerdegelijk collectief met een ongetwijfeld ontzettend gemotiveerde Henry Odutayo die voor het eerst weer speelt in het Damburgstadion waar hij zo vaak de netten deed trillen, het is allesbehalve een eenvoudige opdracht die ons wacht. Wat onze jongens daar tegenover zullen stellen, is koffiedik kijken. We begonnen – net als Hasselt – als een raket aan de competitie en vielen – evenzeer net als Hasselt – stil na nieuwjaar. Het wordt zondag een prestigeslag tussen twee ploegen die mekaar door en door kennen, wellicht met veel strijd en hopelijk ook met leuk voetbal.

Bocholt VV tegen Sporting Hasselt, u komt toch ook?

Other Articles