Voorbeschouwing Bocholt VV – Sporting Hasselt

Zondag spelen we onze derde thuiswedstrijd, en wat voor een. Met Sporting Hasselt ontvangen we een gouwgenoot waarmee het de laatste jaren steeds lekker derbybikkelen was, denken we alleen nog maar terug aan de heenwedstrijd (gelijkmaker diep in blessuretijd) of aan de eindrondewedstrijd vorig seizoen (bijzonder tumultueus verloop). Dat het zondag weer een strijd op het scherp van de snee wordt, lijkt dan ook zeer waarschijnlijk.

Het Hasseltse seizoen verloopt ongetwijfeld niet helemaal zoals verhoopt. Sporting wisselt hoogtes en laagtes af en slaagt er moeilijk in een constante te leggen in de resultaten. Dat er kwaliteit schuilt in de kern, mag duidelijk zijn. Zo kreeg KBVV in de eerste helft  van de heenwedstrijd nauwelijks een voet aan de grond – samen met de verplaatsing naar Aalst misschien wel ons moeilijkste moment dit seizoen – en werden de ambities met nieuwjaar nog eens onderstreept met de terugkeer van sluipschutter Odutayo. Kortom, zondag wacht ons een sterke tegenstander, eentje die ongetwijfeld bijzonder gemotiveerd naar het Damburgstadion komt.

En hoe zit het met onze jongens? De nederlaag kwam vorig weekend hard aan, ze was onverwacht en misschien ook wel onnodig, maar het zat echt niet mee: een bijzonder zwaar veld, een tegenstander die hyperefficiënt afwerkte, een hoop gemiste doelkansen met ook nog een bal op de paal. En de gevolgen zullen we ook dit weekend nog dragen, aangezien onze verdediging door schorsingen volledig zal moeten worden gereorganiseerd.

Wie durft dan ook voorspellen wat het zondag worden zal? Een felle derby, dat sowieso. We stropen de mouwen op en proberen de punten aan eigen Damburg te houden. Bocholt VV – Sporting Hasselt, daar is altijd wel iets te beleven.

U komt toch ook?

 

Other Articles

Nieuws
Trainer gezocht!