Voorbeschouwing Bocholt VV – SK Tongeren

Zondag staan we voor een eerste derby in het kersverse seizoen. Tegenstander SK Tongeren is ondanks alle gedaanteveranderingen van de laatste jaren een naam in het Limburgs voetbal, en dus een aantrekkelijke affiche. Bovendien worden zondag – als de weergoden tenminste een beetje mee willen – onze jeugdploegen voorgesteld aan het Bocholter publiek, en dat is na de coronajaren ook alweer even geleden.

Na een geslaagde voorbereiding met dito bekercampagne – vervolg medio volgende week tegen SK Deinze – startten onze jongens de nieuwe competitie met 1 op 6. De eerste wedstrijd tegen Londerzeel was meer dan hoopgevend, en de verplaatsing van vorige week bij KV Mechelen B een sof. Dat laatste resultaat (2-0) betekende overigens de eerste nederlaag in ongeveer een half jaar tijd, en dus het relativeren waard.

Hoe dan ook zal de wedstrijd van komende zondag met argusogen worden gevolgd. De bezoekers uit Tongeren troffen in de eerste twee speeldagen twee promovendi, wonnen van Racing Mechelen en verloren tegen Turnhout. Wat dit te betekenen heeft, is onduidelijk.

Wat overduidelijk is: zondag weten we meer.

Hopelijk tot dan!

Other Articles

Club
Over die nederlaag
Club