Voorbeschouwing Bocholt VV – RC Hades

Medio januari staat de winter nu echt voor de deur. Toch belooft de temperatuur te stijgen dit weekend in het Damburgstadion, met op vrijdagavond een mogelijke kampioenstitel voor ons vrouwenelftal en op zaterdag de altijd beklijvende derby tegen onze Kiewitse (over)buren van RC Hades.

Het is bijzonder spannend aan de kop van de rangschikking in Derde Amateurklasse B. Leider Hasselt gaf een comfortabele 1-3 voorsprong alsnog prijs en voelde zo achtervolgers Patro Eisden en Bocholt VV naderen tot op een schamel puntje. Nodeloos te zeggen dat de derby van komende zaterdag een belangrijke afspraak wordt, net als de twee derby’s die ons de komende twee weken wachten. En waarom zouden we er geen vertrouwen in hebben? Onze jongens speelden op Sint-Niklaas een volwassen partij en zullen ook tegen het taaie Hades de strijd vol aangaan.

Inderdaad, het taaie Hades. In september slikten we in Kiewit onze eerste nederlaag en met 4-1 was dat meteen een stevige. Ons leek het dat de groen-witten – bekijkt u gerust eens hun indrukwekkende spelerskern – een favorietenrol zouden spelen in de competitie, maar dat kwam er tot dusver niet helemaal uit. Heel wat gelijke spelen maakten dat Hades zich tevreden moet stellen met een rol in de subtop, op toch een tiental punten van de top drie. Het mag echter duidelijk zijn dat het seizoen nog niet voorbij is en in dat opzicht zou een overwinning in Bocholt natuurlijk een flinke opsteker zijn voor het ambitieuze Hades. Als we daarbij de vele spelers rekenen die in een recent verleden nog uitkwamen in het andere kamp, dan durven we voor zaterdagavond gerust een uitermate spannende pot voetbal voorspellen.

Tot slot, omdat de heren nu ook weer niet alle aandacht moeten opeisen: op vrijdagavond kan ons nagelnieuwe dameselftal in haar eerste seizoen al meteen de titel pakken in Tweede Provinciale. Bij winst tegen Maasland NO op vrijdagavond is het zover!

Other Articles

Nieuws