Voorbeschouwing Bocholt VV – RC Hades

Deel twee van het Hasseltse tweeluik, komende zondag aan de Damburg. Na de verplaatsing van vorige week naar Sporting Hasselt krijgen we zondag RC Hades uit Kiewit over de vloer, in alweer de vierde Limburgse derby van dit seizoen.

Hadden we het vorig weekend al niet onder de markt om te winnen in Hasselt, dan zal het ook tegen de ‘Ploeg van ’t Stad’ geen wandeling in het park worden. Hades mag dan wel slechts twee punten meer tellen dan KBVV, ze zijn na acht speeldagen nog steeds ongeslagen – een statistiek die kan tellen. Bovendien gingen de groen-witten winnen bij het sterke Eendracht Aalst en was het vorige week ook in Diegem ei zo na raak, maar toen volstond een 0-2 voorsprong niet voor drie punten. Doelpuntenmaker in die wedstrijd was overigens Andrea Cascio, in een niet zo ver verleden nog smaakmaker bij de beloften van Bocholt VV, en nu ijverig timmerend aan de weg naar een basisplaats bij Hades. Met Alessandro Bongiorno loopt er in Kiewit trouwens nog eentje rond met een Bocholter verleden, en dan hebben we het nog niet gehad over coach Mirko Licata, die als T1 in Bocholt een van de sterkste seizoenen realiseerde van de laatste jaren, en met een smalle kern en veel jeugdig geweld tot de slotspeeldag met THES Sport duelleerde om de kampioenstitel: nee, dat zijn we nog niet vergeten.

Maar goed, de sympathie moet zondag even aan de kant. We lezen in de krant dat Hades naar Bocholt komt voor niet minder dan een overwinning, en wij hopen van onze jongens hetzelfde. Het resultaat was overtuigend, vorige week in Hasselt, het spelpeil nog niet altijd. Inzet en kampgeest was er alleszins voldoende, en daarmee kom je al een heel eind. Zondag zien we graag dezelfde overtuiging in opnieuw een Limburgse derby!

Other Articles

Club
Club
Dit willen we zien