Voorbeschouwing Bocholt VV A – Olympia Wijgmaal en Bocholt VV B – Grote Brogel

Een dubbele voorbeschouwing, voor alles is er een eerste keer. Komende zondag staan we dan ook voor een lange en veelbelovende voetbalnamiddag, met om 15u BVV A dat Wijgmaal ontvangt en om 17u BVV B dat zich opmaakt voor de topper tegen Grote Brogel.

Noblesse oblige: we beginnen met het A-elftal. Onze jongens hebben een tweede adem gevonden, de laatste weken, en scoorden negen op negen tegen Diegem, Hasselt en Hades. Vooral de tweede helft in die laatste ontmoeting wist ons te overtuigen, met vlot en dominant voetbal. Wat dit waard is, zal zoals steeds weer in de volgende wedstrijd moeten blijken. Olympia Wijgmaal is een tegenstander die ons in het recente verleden het leven zuur wist te maken – om het niet over die vermaledijde wedstrijd in de eindronde van 2019 te hebben – maar beleeft een moeilijk seizoen. Dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken, is echter nergens meer dan in voetbal een absolute waarheid. En toch… We staan weer onder de mensen, en mogen dromen van een plek in de eindronde. Laten we diezelfde kat dan ook maar een kat noemen: we willen zondag winnen.

Om 17u dan is het aan ons terecht geprezen B-elftal. Zonder voorgeschiedenis begonnen aan dit seizoen, hebben de Bocholter jongens van Jochen Vrolix het tot dusver zonder discussie voortreffelijk gedaan. Het hele seizoen al trekken ze de kop van het klassement, met veel hoogtes en soms ook enkele laagtes, en laten we eerlijk zijn, mochten we dit verwachten van een team dat nieuw was samengesteld? Het pleit absoluut voor BVV B dat ze in deze fase van de competitie nog in volle titelstrijd zitten.

De spelers van Grote Brogel daarentegen kennen deze reeks, en weten hoe je een wedstrijd wint. Ze zijn in de winning mood, en dus misschien favoriet komende zondag? We durven het nauwelijks zeggen, onze jongens hebben dit seizoen al zo vaak verbaasd, dus hopelijk ook komende zondag. Meer derby kan het alvast niet worden: Sporting speelt – met enige verbeelding – aan de overkant van de straat.

Voor Bocholt VV A of voor Bocholt VV B, misschien (en hopelijk) voor allebei? Wij hopen op een gezellige drukte aan de Damburg, afspraak op zondagnamiddag!

Other Articles

ClubTransfernieuws
TransfernieuwsA-kern
Bijgetekend