Voorbeschouwing Bocholt VV – Olympia Wijgmaal

Belangrijk weekend voor de Bocholter Voetbalvereniging, dit weekend. Morgen staat de jaarlijkse clubdag op het programma, met zowat al onze jeugdelftallen in actie op eigen terrein en een aansluitende eetdag. Echt zo’n dag waarvoor we alle hens aan dek roepen, en dan moet zondag nog komen, de zondag waarop we het eerste periodekampioenschap in de wacht kunnen slepen.

We hebben het niet helemaal in eigen handen. Leider Tienen mag niet winnen, thuis tegen nummer drie in de rangschikking FC Cappellen. En dan moeten we zelf natuurlijk ook nog winnen, tegen angstgegner Wijgmaal, dat ons in mei nog een flinke pad in de korf zette door onze ambities in de eindronde met een forse 0-3 te doorstrepen. Daar waren we toen toch even niet goed van.

Extra pigment: de coach van Wijgmaal heet Johan Houben, een man die gepokt en gemazeld is in het nationale voetbal, en enkele jaren geleden nog onze fel gewaardeerde T1 was. Niks dan respect voor die man, maar zondag is het dus toch wel de bedoeling dat zijn team voor de bijl gaat in het Damburgstadion. Olympia Wijgmaal beleeft een wisselvallig seizoen, maar weet met een voorlopige zevende plaats flink aan te klampen in het klassement. Dus periodetitel of niet, met de Bocholtse ambities zullen de Brabanders weinig of geen rekening houden.

Wat wij daar tegenover stellen? Toch wel wat. Thuis zijn we ongeslagen, sterker nog: we lieten nog geen enkel punt liggen en slikten tot dusver nog niet één tegendoelpunt. Mooie adelbrieven, die ons doen hopen op een bekroning komende zondag. Is dat erg belangrijk, zo’n periodekampioenschap? Welja, eigenlijk wel. We mogen dit jaar vermoedelijk rekenen op minstens een vijftal teams die een licentie zullen krijgen voor Eerste Amateur, en dus is de periodetitel een verzekering voor minstens de eindronde. Iets om voor te gaan dus.

KBVV – Wijgmaal, benieuwd wat het weer geeft. Ons elftal heeft al bewezen tegen iedere tegenstander punten te kunnen pakken, en dus moet dat ook zondag kunnen. Veel succes jongens!

Other Articles

Nieuws