Voorbeschouwing Bocholt VV – Lille United

Onze jongens leden vorige week in Lebbeke opnieuw een smadelijke nederlaag en zitten in de hoek waar de klappen vallen, zoveel is duidelijk. Vorige week moesten we het zonder Toon Lenaerts stellen en al was dat niet de enige verklaring, de afwezigheid van een sterkhouder als Toon laat zich toch gevoelen, net zoals toen we in het begin van het seizoen Thomas Azevedo enkele weken moesten missen. Enige versterking van de smalle kern was dus wel aangewezen, en met het aantrekken van Seppe Brulmans is het bestuur van onze club hieraan tegemoet gekomen. Neem daarbij de terugkeer van Daniele Zotti na maanden van blessureleed, en we mogen stellen dat coach Tom Vandervee er enkele wapens bij heeft gekregen.

Wat mogen we zaterdag verwachten? We nemen het met Lille United opnieuw op tegen een nieuwkomer in de reeks, opnieuw een elftal dat verdersurft op de golf van de promotie. Lille deed het tot dusver niet onaardig – met o.a. gelijke spelen op Hasselt en Lyra-Lierse – en telt een puntje meer dan Bocholt VV. Doet de naam Lille bij u trouwens geen belletje rinkelen? Natuurlijk, er is de deelgemeente van Pelt en ja, er is de stad in Frankrijk, maar KFC Lille – zoals de club heette voor de recente fusie met VC Poederlee – is in onze herinnering toch vooral de verplaatsing op 29 april 2001 (foto), misschien wel de meest historische dag in onze clubgeschiedenis, toen KBVV onder de bezielende leiding van coach Rony Vangompel de poort naar – toen nog – Derde Nationale wist open te beuken.

Maar goed, met nostalgie win je geen wedstrijden en precies dat zou zaterdag zeker en vast nog eens deugd doen. We twijfelen er niet aan dat op training keihard wordt gewerkt en dat de goede vorm en bijhorende meeval wel weer terug zullen komen, maar als trouwe fans hopen we natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Hoe dan ook wensen we onze Bocholter elf veel succes!

PS Dat geldt natuurlijk niet alleen voor KBVV A, want ook KBVV B speelt zaterdag thuis, om 18u tegen leider Maasland Noord-Oost. Ook al geen makkelijke opdracht, komt u dus maar goed op tijd en verzeker ook de jongens van Jochen Vrolix van uw steun!

PPS Quizvraagje op een donkere novemberavond: welke speler uit de Lilse selectie van vorig weekend tegen Belisia speelde op een blauwe maandag nog in het wit en zwart van Bocholt VV? Reageren kan op Facebook. De eerste die het juiste antwoord geeft, mag zaterdag een frisse Sezoens komen claimen in de speaker’s corner van de Axor Arena!

Other Articles