Voorbeschouwing Bocholt VV – KVK Tienen

Met nauwelijks een vijfde van de competitie achter de rug is het natuurlijk allemaal nog koffiedik kijken en zijn voorspellingen gedoemd om achterhaald te worden. Voetbal is al zo’n grillig gegeven, en in een reeks als de onze zijn de verschillen tussen de teams ook nog eens bijzonder klein. Onze tegenstander van komende zaterdag KVK Tienen kan hiervan meespreken. Twee jaar geleden stonden de Suikerjongens rond deze tijd met 15 op 18 te blinken en hadden ze net de toekomstige kampioen THES Sport verslagen. Een mens zou van minder euforisch worden, maar kijk: aan het eind van de rit degradeerde KVK uit de reeks…

Het dient onderstreept dat Tienen bijzonder snel van de degradatie herstelde. Vorig seizoen werd het autoritair kampioen in Derde Amateur en ook dit jaar staan ze na een uitstekende start aan de leiding. Met ervaren spelers als Convents, Vanwelkenhuysen (ex-KBVV) en Ventôse in de kern zal KVK dit seizoen niet in degradatiegevaar komen, dat lijkt evident, en of de ploeg sterk genoeg is om een heel seizoen mee te draaien in de top, dat zal moeten blijken.

Dat laatste geldt overigens ook voor Bocholt VV. Al werd er vorige week in Berchem niet gewonnen, het gelijkspel heeft er onze start niet slechter op gemaakt: bij winst tegen de leider komende zaterdag komen we zelfs terug op plaats één. Wel is het zo dat we tegen Tienen enkele jongens zullen moeten wissen, zodat coach Witters op het tactische bord enkele pionnen zal moeten verschuiven.

Dat het zaterdag een echte topwedstrijd kan worden tussen twee voetballende teams, lijkt ons een plausibele mogelijkheid. Er worden aangename temperaturen voorspeld en na de wedstrijd is er sowieso een feestje gepland in Extra Time: twee redenen temeer om uw zaterdagavond in het Damburgstadion te komen doorbrengen!

Other Articles

Nieuws
Nieuws