Voorbeschouwing Bocholt VV – Heur-Tongeren

Na regen komt zonneschijn, het is een klassieker zo oud als de straat, maar daarom niet minder waar. Na de aardedonkere wintermaanden schijnt de zon weer in het Damburgstadion van Bocholt VV, met een overwinning in Temse, enkele gewaardeerde contractverlengingen en vooral – het mag al eens extrasportief nieuws zijn – de licentie voor Eerste Amateurklasse.

Even een kleine update. U weet dat om te promoveren of zelfs maar mee te doen aan de eindronde, een club een licentie moet hebben voor de hogere reeks. De voorwaarden voor deze licentie worden wel eens overdreven zwaar genoemd, vandaar dat ook dit jaar slechts enkele clubs eraan voldoen. Zo stellen we vast dat bijvoorbeeld Patro Eisden – autoritaire leider in onze reeks – de licentie werd geweigerd, en dat in totaal slechts zeven (Vlaamse) clubs op tweeëndertig in regel zijn. In beroep zal dat mogelijk nog veranderen, maar het geeft een idee over de moeilijkheid van het verhaal. Hoe dan ook mogen we als club bijzonder fier zijn dat we erin geslaagd zijn om aan te tonen dat Bocholt VV financieel gezond is en bovendien gezond ambitieus.

Tot zover het extrasportieve. Zondag spelen we een laatste derby – althans in de reguliere competitie – en nu we na 4 op 6 in de competitie stilaan het juiste spoor weer lijken te hebben gevonden, willen we ook tegen Heur-Tongeren graag drie punten op het conto bijschrijven. Op papier zou dit geen probleem mogen zijn, nu wij op eindrondekoers zitten en de bezoekers uit Tongeren mathematisch veroordeeld zijn tot degradatie, maar in voetbal moet je nu eenmaal altijd met twee woorden spreken, en al was het voor de sportieve eer of de wedstrijdpremie, ook de bezoekers zullen zondag willen winnen.

Hoe dan ook kijken we weer uit naar zondagnamiddag. Dit seizoen is verre van gedaan!

Other Articles

Nieuws
Transfernieuws