Voorbeschouwing Bocholt VV – FC Cappellen

Het blijft een spijtige vaststelling: ons eerste elftal is te onregelmatig. Zo slikten we in de eerste weken van de competitie enkele stevige oplawaaien, herpakten we ons in oktober-november met o.a. twee sterke thuiswedstrijden tegen toppers in onze reeks Lyra-Lierse en Aalst, om dan in een rampzalige decembermaand nul op negen te scoren. Na de winterstop hebben we dan een keer gewonnen en een keer verloren: zo schiet het niet erg op natuurlijk. Met een grijze zevende plaats kunnen we momenteel dan ook niet tevreden zijn.

Een verloren seizoen, horen we u zeggen? Dat nu misschien ook weer niet. Er zijn niet alleen de jonge spelers die we graag zien ontbolsteren, ook in de rangschikking kunnen we nog een rol van betekenis spelen. Leider Hoogstraten gaf onlangs aan geen licentie de zullen aanvragen voor Eerste Nationale en zal dan ook geen eindronde spelen, zodat de vijfde plaats mogelijk recht geeft op een ticket voor diezelfde eindronde.

In die optiek is de wedstrijd van zondagmiddag een belangrijke afspraak. Net als KBVV werkt ook tegenstander Cappellen een wisselvallig seizoen af, waardoor beide teams niet toevallig exact evenveel punten tellen. Ook in de heenwedstrijd hielden wit-zwart en geel-rood mekaar in evenwicht, al hield Cappellen de punten toen wel thuis in een kansarme wedstrijd.

Dat zou zondag dus nog eens een flinke veldslag kunnen worden aan de Damburg. Ook leuk om mee te pikken is de wedstrijd van Bocholt VV B tegen het immer strijdlustige Hoger Op Molenbeersel (aftrap om 13u30). Een overwinning zou onze jongens van het B-elftal weer een stap dichter bij de titel brengen.

De hele namiddag voetbal aan de Damburg, het hoeft ook niet allemaal Valentijn te zijn dezer dagen. Tot zondag!

Other Articles

Club
Zure nederlaag