Voorbeschouwing Bocholt VV – Diegem Sport

Het is elk jaar weer een leuk evenement. De hele club wordt gemobiliseerd rond een wedstrijd van het eerste elftal, waardoor het Damburgstadion baadt in zwart en wit. Zoals het altijd zou moeten zijn, zegt de romanticus in ons dan, maar okee, het is wat het is. De ploegenvoorstelling dus, de jaarlijkse parade van de jeugdelftallen van Bocholt VV, die dit jaar wordt besloten met een barbecue waarvoor de weergoden aangename nazomertemperaturen hebben beloofd: geef toe, dat klinkt veelbelovend.

Onze club doet er alles aan om er een oergezellige namiddag van te maken, nu ons eerste elftal nog. Geen nood jongens, jullie hoeven satés noch witte pensen te bakken, jullie hoeven enkel het spektakel op het veld te verzorgen. Afgaande op het spel van de laatste weken, maken we ons daar niet al te veel zorgen om. Hoogstraten VV moest op de eerste speeldag genadeloos door de gehaktmolen, en al verloren we vorige week op Spouwen-Mopertingen, in de tweede helft werd de thuisploeg bijwijlen tureluurs gespeeld. Klinkt dit overmoedig? Realistisch blijven we hoe dan ook. Het dominante spel van vorige week werd niet geconcretiseerd in puntengewin, omdat voetbal nu eenmaal om doelkansen en goals draait, en daarin schoten we vorig weekend tekort. Laten we hopen dat dit op eigen terrein niet nog eens gebeurt.

Tegenstander Diegem zal van onze ploegenvoorstelling niet wakker liggen en van het spektakel al evenmin. Na een 0 op 6 in de eerste wedstrijden zullen de Brabanders gebrand zijn op puntengewin. Diegem Sport is overigens een oude bekende, een tegenstander die ons zo vertrouwd was als de abrikozenvlaai bij de bomma, tot de club drie jaar geleden plots uit onze reeks duikelde. Vorig jaar keerden de groen-witten terug in Tweede Amateur (in reeks A), en nu staan we weer tegenover mekaar. Er zijn ook wel wat raakvlakken, zoals bij beide clubs die verzorgde jeugdwerking, met als exponenten bij Diegem Yannick Carrasco en Nabil Dirar. Ook de naam Pieter Jacobs zijn we nog niet vergeten, onwaarschijnlijk dat de man er nog steeds bij is op de leeftijd van 41 jaar. Niks dan respect kortom, voor onze tegenstander van zondagnamiddag.

Samengevat: Diegem Sport – ploegenvoorstelling – indian summer – barbecue. Het Damburgstadion is zondag in Bocholt the place to be.

Other Articles

Nieuws
2-0 winst!