Voorbeschouwing Bocholt VV – City Pirates

Zaterdag ontvangen we een van de opmerkelijkste clubs in onze reeks. Meer dan een voetbalclub is City Pirates een sociaal project dat enkele jaren geleden met nobele bedoelingen uit de grond werd gestampt. Naast – onvermijdelijk – voetbal worden voor de honderden jeugdspelers allerlei opleidingen en extrasportieve activiteiten georganiseerd, om zo de jongeren die vaak in minder fortuinlijke omstandigheden opgroeien te begeleiden en bij te dragen aan hun opvoeding. Voor zoveel engagement kunnen wij enkel onze hoed afnemen.

Het eerste elftal van de Piraten maakt een moeilijk seizoen door en was rond de winterstop tot in de diepste kelders van het klassement weggezakt. Met 9 op 9 wisten ze zich de voorbije weken echter bijzonder knap in de middenmoot te hijsen. We mogen ons zaterdag dus wellicht aan een bijzonder gemotiveerde tegenstander verwachten, die ook in Bocholt punten zal willen komen pakken.

Voor onze jongens is de opdracht eenvoudig: winnen. De achterstand op Patro is inmiddels opgelopen tot tien punten en dus is die vogel wellicht vliegen, maar er zijn nog de eindrondetickets. Daarnaast zou winst ook voor de gemoedsrust een goede zaak zijn, na een schrale periode van twee maanden zonder overwinning.

Afspraak op zaterdagavond!

Other Articles

Nieuws
Nieuws