Voorbeschouwing Bocholt VV – City Pirates Antwerpen

Wat heeft het vorige week deugd gedaan. Bij het sterke Racing Mechelen wisten onze jongens alle stormen te doorstaan en drie punten bij te schrijven die ontegensprekelijk voor de nodige gemoedsrust hebben gezorgd. Zondag wacht de volgende uitdaging: bevestigen op eigen terrein tegen City Pirates uit Merksem.

City Pirates is de originele naam van een club die historisch is gegroeid uit (Olse) Merksem FC – ooit nog in Tweede Nationale, wat nu 1B is – en die sinds enkele jaren landelijk gekend is als een sociaal project. Voetbal als opvang en hefboom voor jongeren die in kansarme omstandigheden opgroeien, daar kunnen we natuurlijk enkel maar ons petje voor afnemen. Wat voorzitter Pradolini en zijn uitgebreide bestuursploeg klaarspelen is ongezien in een vaak zelfingenomen wereld als die van het voetbal, in die mate zelfs dat de openbare omroep er vorig jaar een zesdelige tv-serie aan wijdde (overigens nog steeds te bekijken op vrtnu.be, en een aanrader).

Maar goed, als we het een beetje oneerbiedig mogen stellen: dat telt zondag even niet. De eerste elftallen van Bocholt VV en City Pirates kruisen al voor de achtste keer de degens, en we hopen dit toch wel belangrijke thuisduel te winnen. De overwinning van vorige week was immers mooi, maar bij een nederlaag tegen de Piraten snel weer vergeten.

Wij wensen onze jongens alle succes en hopen op zoveel mogelijk steun op de tribune. Tot zondag!

Other Articles