Voorbeschouwing Bocholt VV – Berchem Sport

Het was een voetbalavond om van te snoepen, vorige week. Ons B-elftal – dat ook gisteravond weer won en steeds verder afstand neemt van de concurrentie – klopte Achel VV na een ontsnappingsact Houdini waardig, waarna ook de A-ploeg met Eendracht Aalst een epische veldslag uitvocht. Het zat echter niet mee: na een vroeg tegendoelpunt moesten onze jongens de hele wedstrijd tegen een achterstand knokken, en de kloof helemaal dichten lukte helaas niet.

Geen man overboord natuurlijk. We staan nog steeds op de vierde plaats en ook in het periodeklassement zijn er mogelijkheden. Als we in die situatie willen blijven, wordt puntengewin in de laatste wedstrijden van 2021 natuurlijk wel cruciaal. Komende zondag is dat alvast allesbehalve evident, aangezien een verplaatsing naar Berchem ons in het verleden maar zelden iets heeft opgeleverd.

Berchem Sport is een naam als een klok in het Belgisch voetbal. Jarenlang speelde de club in Eerste of Tweede Nationale, maar de trein van de professionalisering werd in de Antwerpse voorstad enigszins gemist – het klinkt als het verhaal van Union – en na een vrije val eind jaren negentig bivakkeert Berchem nu al jaren in Tweede Amateurklasse. Op een klein intermezzo na dan toch, toen de geel-zwarten na de titel in 2017 één seizoen in Eerste Amateur uitkwamen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Bocholt VV en Berchem Sport quasi jaarlijks de degens kruisen. In het knusse maar verouderde Berchemstadion is het echter al van 2013 geleden dat de drie punten nog eens mee naar Bocholt kwamen, toen dankzij een doelpunt van Wim Mennes – op zijn 44ste nog steeds actief voetballer bij Racing Peer – en met ook toen ene Andy Peeters in de basiself. Sommige dingen hoeven nooit te veranderen.

Afwachten wat het zondag wordt. Onze jongens hebben het voortreffelijk gedaan in de laatste twee maanden, en dus hoeft de nederlaag tegen Aalst heus niet in het kopje te sluipen. Geloof in eigen kunnen en er vol tegenaan!

Other Articles

Club
Verloren