Voorbeschouwing Bocholt VV – Berchem Sport

Het is niet onze gewoonte hier een weerpraatje te houden, maar voor zondag volgen we elk nieuw bericht toch met argusogen. Er wordt immers stormweer voorspeld en de vraag is natuurlijk of dit voor de wedstrijd tegen Berchem Sport roet in het eten zal gooien. Weerman Ruben Weytens houdt het voor Limburg voorlopig op veel wind en naarmate de namiddag vordert erg veel wind, qua regenval zou het overdag nog enigszins beperkt blijven. Vingers gekruist dat het allemaal zal meevallen.

Het voetbal dan. Wie vorige week in Vosselaar was, zal bij momenten ook gedacht hebben dat er een storm raasde, zo gingen beide elftallen tekeer in de Antwerpse landduinen. De winning goal van Ricardo Kessels – in the dying seconds, zoals dat heet – was verdiend te noemen, al namen we toch ook onze hoed af voor een strijdend Vosselaar. Onze jongens weten er de spanning de laatste weken overigens wel in te houden. Na nieuwjaar pakten we in de absolute slotfase van al de vier wedstrijden nog belangrijke punten, en zo hoorden we reeds de ietwat geplagieerde term ‘Witters-time’ vallen. Een konijnenpoot, zullen de lachers zeggen, maar wie de wedstrijden zag, zal beamen dat ons elftal fysiek bijzonder sterk staat en kan blijven gaan tot het laatste fluitsignaal.

Gaan en blijven gaan, ook zondag zal het weer van dat moeten zijn. We mogen nu wel de fiere leider zijn in Tweede Amateur, gemakkelijker zal het allemaal niet worden, neemt u dat gerust van ons aan. Elke tegenstander zal zich zo mogelijk nog meer bewust zijn van onze thuisreputatie – nul verliespunten, slechts één tegengoal – en met het mes tussen de tanden naar Bocholt afzakken. Om een dubbele verdedigingsgordel op te trekken, zou je dan denken, maar dat zou ons toch verbazen van het traditierijke Berchem Sport, dat we kennen als een elftal dat verzorgd voetbal wil brengen. Al zijn ze aan een wisselvallig seizoen bezig, een stunt op het veld van de leider zullen de fiere Antwerpenaren niet laten liggen.

Dat zou dus weer eens een bijzonder boeiende namiddag kunnen worden in het Damburgstadion. Wit-zwart tegen geel-zwart, gejaagd door de wind maar hopelijk niet overdreven veel. Tot zondag!

PS De dames mogen tegen Berchem Sport gratis binnen!

Other Articles

Nieuws
Nieuws
Afgelast!