Vlotte overwinning in Turnhout!

De nederlaag van vorige week in Bilzen was toch een tikje geweest na de knappe overwinningen in de maand december, dat kunnen we nu wel toegeven. Het was voor onze jongens dan ook belangrijk om in Turnhout niet opnieuw met lege handen de bus op de stappen.

De Turnhoutse Binken verkeren in degradatienood en probeerden KBVV met een blitzoffensief te verrassen. Even hadden de Bocholter elf het moeilijk, en toen onze doelman Stijn Wertelaers naar de kant en zelfs (even) naar het ziekenhuis moest, was de toestand zorgelijk. Onze jongens wisten het evenwicht gelukkig relatief snel te herstellen, sterker nog, met twee doelpunten in een tijdspanne van enkele minuten (Brulmans en Lenaerts) mepten ze de Binken genadeloos tegen het canvas (0-2). De thuisploeg krabbelde nog even recht (1-2), maar een owngoal vlak voor tijd zorgde voor een ideale ruststand(1-3).

Toen Jordy Mathei omstreeks het uur voor 1-4 en zelfs 1-5 tekende, was de wedstrijd gespeeld. Turnhout scoorde nog een doelpunt op penalty (2-5), maar kon niet anders dan berusten in de nederlaag.

Dat noemen ze dan een klinkend antwoord, na de mindere partij op Belisia. Volgende week komt Diegem Sport naar de Axor Arena!

Other Articles