Clubinfo

HISTORIEK

In 1923 hielden een aantal Bocholtenaren de Bocholter Voetbalvereniging boven de doopvont. De aansluiting bij de Belgische Voetbalbond volgde in het seizoen 1924-1925.

In 1925-26 traden we aan in vierde provinciale afdeling. De titels volgde elkaar snel op en in het seizoen 1930-1931 vierde men de promotie naar bevordering. Hiervoor speelden we een testmatch tegen Hoeselt op het veld van Thor Waterschei. Meer dan 3000 toeschouwers zagen Bocholt VV met 1-0 winnen. Het bleef slechts bij één jaar bevordering.

Daarna speelden we met wisselend succes in de provinciale afdelingen. De oorlogsjaren 1939-1945 waren stille jaren.

In het seizoen 1947-48 speelden we kampioen in de 2de gewestelijke reeks. Maar enkele jaren later zakte Bocholt VV naar de lagere reeksen.

Onder leiding van speler-trainer Ben Korver steeg men in het seizoen ’56-’57 naar eerste provinciale afdeling. Slechts na 22 wedstrijden leden we de eerste nederlaag! We speelden met 9 punten voorsprong kampioen, Bocholt vierde uitbundig feest en een heuse supportersclub ‘Non- Stop’ werd opgericht. Het werd het begin van een bloeiperiode voor onze club.

Kleine kinderen worden groot, intussen waren we de ‘Koninklijke’ Bocholter Voetbalvereniging geworden. KBVV, tot op de dag van vandaag de naam die we met grote trots dragen.

In het seizoen 1961-1962 was er opnieuw een promotie, nu naar bevordering. Lang duurde dit avontuur niet, wij moesten terug naar de provinciale afdeling na het seizoen ’63-’64. In ’69- ’70 volgde dan het onvermijdelijke: een degradatie naar 2de provinciale. Maar liefst 22 jaar werd hier gebivakkeerd, donkere en grijze jaren, tot de krachten dan toch eindelijk – met de onvermijdelijke steun van Brouwerij Martens – werden gebundeld: in het seizoen 1992-1993 keerden we terug naar eerste provinciale, na een nek-aan-nek race met Esperanza Neerpelt en onder de hoede van Jim Steensels. Meteen het begin van een opmars die tot op heden geen eindpunt heeft gekend…

Eerste provinciale zou maar een tussenstop blijken. Intussen was Rony Vangompel aangesteld als speler-trainer, oud-speler in Eerste Klasse met Lommel SK en als neef van clubicoon Martin Vangompel en diens zoon Kurt meer dan stevig verankerd in het DNA van onze club. Hij lukte het onmogelijk gewaande: promotie naar de nationale reeksen (1998) en quasi in één ruk door (2000) ook naar Derde Nationale, dit alles met grotendeels Bocholter jongens.

Het was even wennen op dit hoge niveau, zowel sportief als extra-sportief, maar onze cub hield het er vijftien jaar uit, tot de grote hervorming van 2016. Het sportieve niveau werd stelselmatig opgedreven: werd er de eerste jaren nog noodgedwongen gestreden voor het behoud – mooie herinneringen trouwens, zo herinneren we ons een gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Luik voor 2000 toeschouwers – dan speelden onze jongens de laatste seizoenen steevast mee voor een plek in de top vijf. In 2012 was het Dessel Sport en in 2013 Virton, telkens was er één club die ons de loef afstak voor promotie naar Tweede Klasse.

Het seizoen 2015-2016 bracht een complete herschikking van het Belgische voetballandschap, en met een derde plaats kwamen we net te kort om een plaatsje op te eisen in de hoogste Amateurklasse.

Het vermelden waard, als we het toch hebben over clubgeschiedenis: bekerwedstrijden tegen Cercle Brugge, Moeskroen, KV Mechelen, OH Leuven, Charleroi, Club Brugge, AA Gent en Anderlecht (2004, in eigen Damburgstadion, voor 3000 toeschouwers). Bekeroverwinningen tegen STVV (2004), Beveren en Antwerp (2013, terugkeer door de grote poort van coach en tot op heden TD Rony Vangompel).

K. Bocholter VV, op een zucht na honderd jaar voetbalgeschiedenis, en wat zijn we er trots op!

De eerste ploeg van 1923 moet er ongeveer zo uitgezien hebben:

Jaak Van Erum
Smeets
Langens Willem + Jan
Gebroeders Ceyssens
Stinckens Wietje
Gebroeders Simons
Theunis Vic
Smeets Nol
Herteleer Thieu
Roberscheuten Jan
Geussens Toine

Het eerste bestuur:

Voorzitter Dr Bijvoet, secretaris Meester Brands, Vanotterdijk Henri, Martens Frans, Schetz Jaak, Keyers Thieu, Vanbaelen Jan, Schuermans Willem en Henri, Geunis Henri, Stinckens L, Vrancken Lambert en Boonen Leo.

TICKETING

Staanplaatsen 10 €

Zitplaatsen 15 €

Betalen aan de ingang doe je vanaf 18 jaar (studenten gratis, op vertoon van geldige studentenkaart)

Inkomprijs voor vriendschappelijke wedstrijden : 5 €

Inkomprijs voor beloftenwedstrijden (competitie): 3.5 €

STADION

AXOR Arena
Eikenlaan 4
3950 Bocholt

Tel.: 089/463190
Fax: 089/244273

BTW nummer: BE 0410000291

Capaciteit
Totaal: 3000
Zitplaatsen: 262
Staanplaatsen: 2800

E-mail / contact KBVV: chris_kwanten@hotmail.com

Kleuren (trui/broek/kousen):
Wit/zwart/wit

BESTUUR

VISIE

Binnen de voetbalsport is er ruimte voor een vereniging die staat voor een resultaatgerichte instelling met aandacht voor het familiegevoel.

Voor onze selectieteams betekent dit dat prestatie voorop staat en dat op een zo hoog mogelijk niveau (met een plafond in 1e amateurklasse) gespeeld moet worden .

Voor de overige teams staat plezier in het voetbal op een voor hen passend niveau voorop.

Voorwaarden hiervoor zijn: de juiste mensen op de juiste plaats, het hebben en onderhouden van een financieel gezonde organisatie, een positief imago, het open blijven staan voor verandering en het hebben van goede relaties met belanghebbende partijen.

MISSIE

Bocholt VV wil een toonaangevende voetbalvereniging zijn in Vlaanderen op het gebied van :

· Aansprekende resultaten voor selectieteams

· Sportief gedrag binnen en buiten het veld

· Plezier in Voetbal

· Het hebben en waarborgen van een veilige en uitstekend uitgeruste accommodatie

· Het beschikken van een representatieve A-kern waarvan de meerderheid bestaat uit eigen opgeleide spelers en spelers uit de directe omgeving van Bocholt

· Het recruteren van eigen opgeleide spelers voor de A-kern (elk jaar minimum 2)

Spelers, begeleiders en medewerkers op alle niveaus dienen respect te tonen voor de tegenstander en de arbitrale leiding. Bocholt VV is zich als voetbalvereniging bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en wil deze verantwoordelijkheid ook nemen. Bocholt VV wil goede relaties onderhouden met alle belanghebbende partijen om wederzijdse doelstellingen te bereiken.

HOOFDBESTUUR

Voorzitter: Martens Fons

Directiecomité: Van Hoef Jo, Steensels Jeff, Vangompel Rony, Vanhees Eric

– komt tweewekelijks samen

– bepaalt de te varen koers en neemt strategische beslissingen

Raad van Bestuur: Steensels Jeff, Baeten Marc, Stephani Rik, Meuwis Hubert, Awouters Paul, Kwanten Chris, Knevels Martin, Aegten Jean

– komt een keer per seizoen samen

– volgt de algemene gang van zaken op

DAGELIJKS BESTUUR

Aegten Jean, Steensels Jeff, Segers Tom, Stephani Rik, Vanhove Albert, Kwanten Chris, Gielkens Albert, Knevels Martin, Maesen Wouter, Langens Yvan

– komt wekelijks samen

– verzekert de dagelijkse werking (invulling personeel, onderhoud accommodatie, sociale media, bestellingen…)

JEUGDBESTUUR

Jo Van Hoef (voorzitter), Chris Philippe en Eric Hoogewys (secretariaat), Marijke Boonen (penningmeester), Jochen Vrolix, Tim Luyckx en Tom Bosmans (verantwoordelijken JO), Lies Ceuppens (website en social media), Cindy Driesen, Ivo Truijen, Jean Venken, Freddy Gole, Wouter Maesen, Kristof Kesters

– komt een keer per maand samen

– staat in voor de algemene organisatie van de jeugdopleiding

DEPARTEMENT SPORTIEF BELEID

Rony Vangompel

DEPARTEMENT EVENEMENTEN

Jeff Steensels, Yvan Langens

DEPARTEMENT KANTINE

Albert Gielkens, Albert Vanhove

DEPARTEMENT VOETBALTERREINEN

Jean Aegten

DEPARTEMENT WEBSITE & SOCIAL MEDIA

Maarten Baeten, Yvan Langens, Chris Kwanten

Gerechtigd Correspondent: Martin Knevels (martinknevels@hotmail.com)

Veiligheidsverantwoordelijke: Hubert Meeuwis (hubert@lmbm.be)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]