Logische zege in eigen huis

Laten we een kat een kat noemen: van de wedstrijd tegen Pepingen-Halle verwachtten we niet meer of minder dan een driepunter, al mag je dat vooraf natuurlijk niet zeggen. Het wedstrijdbeeld weerspiegelde vandaag gelukkig de verwachtingen, al duurde het onnodig lang eer onze jongens het laken naar zich toe konden trekken.

De wedstrijd tegen de voorlaatste in de rangschikking kon niet beter beginnen. We waren amper drie minuten bezig toen Rune Doms een voorzet op maat van Seppe Brulmans eenvoudig in het netje legde (1-0). Dat gaat vlot, dachten we, tot de bezoekers nauwelijks twee minuten later met een zondagskopbal de gelijkmaker scoorden: 1-1, we mochten opnieuw beginnen. De Bocholter aanvalsgolven rolden richting het bezoekende doel, maar een nieuwe voorsprong, dat wou maar niet lukken. Onze topschutter Jordy Mathei had vandaag zijn dagje niet: tot drie keer toe miste hij een dot van een kans. Ook Arne Bussels – sterke wedstrijd weer – was enkele keren dicht bij een treffer. Het was vandaag vooral Siebe Paesen die de bezoekers pijn deed, met kwieke rushes op zijn linkerflank, maar een tweede treffer bleef uit: we gingen rusten bij 1-1.

We waren nauwelijks enkele minuten ver in de tweede helft toen Jordy Mathei moederziel alleen op de bezoekende doelman mocht afstevenen, maar zoals gezegd kende onze aanvalsleider vandaag echt geen meeval: keeper en paal voorkwamen een lokale voorsprong. De wedstrijd viel dan een beetje stil, al bleven onze jongens komen. Yannick Vandersmissens schot miste maar net de linkerbovenhoek, en toen Siebe Paesen aan de tweede paal opdook op een sterke voorzet van – dachten we – diezelfde Vandersmissen, was het raak: 2-1, de wedstrijd leek gespeeld.

De bezoekers zetten nu natuurlijk alles op alles en in het slotoffensief kwamen ze nog één keer in de buurt van Stijn Wertelaers. Helaas pindakaas, een tweede gelijkmaker zat er niet in en viel ook op geen enkele manier te wettigen. KBVV had de hele wedstrijd gedomineerd en pakte drie verdiende punten.

Drie punten die ons op kousenvoeten weer in de buurt van de top vijf brengen. Een pluim aan Tom Vandervee en zijn team: als we verwachtingen en prestaties naast mekaar leggen, mogen we nu al spreken van een geslaagd seizoen. Met nog zes wedstrijden op het menu zijn we benieuwd waar het Bocholter schip dit jaar strandt.

Ook Bocholt VV B wist vandaag overigens te winnen, met 3-5 in Houthalen, en dit voor het eerst onder de nieuwe coach Roberto Torregiani.

Of hoe zelfs in een uitgerekend weekend de zon kan schijnen in de Axor Arena. Goed werk iedereen!